Előfizetői tartalom

Összeesküvéssel vádolták meg a Pfizert, szép csendben dollármilliókat fizetnek az ügy elsimításáért

Portfolio
A Pfizer gyógyszergyár 93 millió dollárt fizethet egy versenyjogi ügy rendezése érdekében, amelyben azzal vádolták, hogy összejátszott az indiai Ranbaxy Laboratories gyógyszergyárral - írja a Reuters. A vád szerint a Pfizer a Lipitor koleszterinszint-csökkentő gyógyszer olcsóbb, generikus változatainak késleltetése érdekében játszott össze versenytársával.

A Lipitor forgalmazóinak ügyvédei szerdán az egyik amerikai bíróságon benyújtott beadványban tették közzé a megállapodást. A javasolt egyezség, amelyhez még bírói jóváhagyás szükséges, több mint egy évtizedes pereskedés után született. A Pfizer nem ismerte el a felelősségét, és az ennek kapcsán kiadott közleményben "tényszerűen és jogilag is alaptalannak" nevezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés