Előfizetői tartalom

Mi most a nagy sztori az OTP-ben?

Portfolio
Rekordprofit, romániai kivonulás, sajátrészvény-visszavásárlás, van izgalom bőven az OTP-nél, de hogy látják a kilátásokat a bank vezetői? És mi a helyzet a hazai midcapeknél, melyik részvényből lehet a következő blue chip? Mit gondolnak az ingatlanpiaci szakemberek és az alapkezelők, mit vegyünk a tőzsdén és azon kívül? Ezekről beszélt a Portfolio Investment Day 2024 konferencián az OTP vezérigazgató-helyettese, az OXO Holdings alapítója, üzletvezetők és befektetési szolgáltatók vezetői.

Az OTP-sztori

OTP, a magyar tőzsde nagyágyúja - Mit érdemes most tudni a bankcsoportról és a befektetési sztoriról? A beszélgetés során Le Phuong Hai Thanh, a Concorde Értékpapír elemzési üzletágvezetője és Nagy Viktor, a Portfolio Csoport vezető elemzője beszélgettek Bencsik Lászlóval, az OTP vezérigazgató-helyettesével.

Az OTP korábban 60 milliárd forintos sajátrészvény-vásárlást jelentett be. Bencsik László erről azt mondta, hogy ettől függetlenül a bank igazgatósága fog osztalékjavaslatot tenni, a visszavásárlás mértékéről pedig azt mondta, hogy ez az új EU-s tőkemegfelelőségi szabályok, az osztalékfizetésre vonatkozó terv, valamint az MNB elvárásai alapján alakult ki.

Hangsúlyozta a visszavásárlásról, hogy akár egy hosszabb folyamat része is lehet.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés