Előfizetői tartalom

Nagyon komoly chipgyártási támogatásról döntöttek

Portfolio
Japán bejelentette, hogy további 732 milliárd jen (4,86 milliárd dollár) támogatást nyújt a TSMC-nek egy második chipgyár építéséhez, miközben a tajvani vállalat szombaton ünnepelte első japán gyára megnyitását, ami Tokió törekvésének kulcsfontosságú eleme az előrehaladott félvezetőgyártás újjáélesztésére és az ipari ellátási láncok megerősítésére a Kínával szembeni feszültségek növekedése közepette.

A TSMC döntése, hogy Japánban gyártson chipeket, a tokiói kormány fontos programpontja, hogy az előrehaladott félvezetőgyártás újjáélesztésére és ipari ellátási láncainak megerősítésére. Ez különösen fontos a Kínával szomszédos országokkal fennálló feszültségek növekedése miatt. Szaito Ken, a Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium minisztere elmondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés