Előfizetői tartalom

Friss számok bizonyítják: még sosem csináltak ilyet a nyugdíjra gyűjtő magyarok

Elképesztő évet zártak tavaly az önkéntes- és magánnyugdíjpénztárak, a vagyonarányos hozamok 18-21% között szóródtak szektorszinten. Mindeközben sosem látott dolog is történt: tavaly rekord összegű befizetés érkezett az önkéntes pénztári tagoktól. Sajnos azonban ez sem változtat a szomorú trenden: egyre kevesebb a nyugdíjra gyűjtő pénztártag Magyarországon.

Ritka jó évet zártak a nyugdíjpénztárak

Az MNB friss adatai szerint a tavalyi negyedik negyedévben is folytatódott a hozamszerzési trend a pénztáraknál, nem is akárhogy:

az önkéntes kasszák 6,6%-os vagyonarányos hozamot értek el a negyedévben, ezzel pedig a teljes évet a szektor 18,6% környékén zárta.

Tavaly közel 340 milliárd forintnyi befektetési nyereséget értek el az önkéntes pénztárak, ebből közel 130 milliárdot a negyedik negyedévben.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés