Előfizetői tartalom

Több mint tíz éve nem történt ilyen Kínában

MTI
Csökkentek a Kínába irányuló közvetlen külföldi befektetések (FDI) januárban éves összevetésben az ázsiai ország kereskedelmi minisztériumának adatai szerint. Az FDI 112,71 milliárd jüan (15,86 milliárd dollár) volt januárban, ami 11,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, de 20,4 százalékkal meghaladta a tavaly decemberit. Tavaly volt 2012 óta az első olyan év, amikor a Kínába irányuló külföldi működőtőke-befektetések értéke csökkent éves összevetésben.

A minisztérium szerint a múlt hónapban 4588 új külföldi befektetésű cég jött létre országszerte, ami 74,4 százalékkal több, mint tavaly januárban. A high-tech feldolgozóiparba irányuló közvetlen külföldi befektetések nőttek a legnagyobb mértékben, 40,6 százalékkal éves összevetésben. Januárban a franciaországi FDI 25-szörösére, a svédországi FDI 11-szeresére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés