Előfizetői tartalom

Belenyúl az MNB az életbiztosításokba - Kiderült, hol van gond a hozamokkal

Portfolio
Hónapokon belül hivatalos formát ölthetnek az MNB etikus 2.0 életbiztosítási koncepciójának egyes elemei. Drasztikus jutalékkorlátozást nem tervez a felügyelet, az ügyfelek számára értéket nem teremtő életbiztosításokat viszont könyörtelenül kiirtanák. Ugyanakkor már most van olyan biztosító, amely a piaci gyakorlattól eltérően nem alkalmaz szerzési jutalékot. Hasonló témákról volt szó mai Biztosítás 2024 konferenciánk életbiztosítási panelbeszélgetésében, amelyet Kuruc Péter, az EY biztosítási szakértője moderált, emellett két előadásból a unit-linked életbiztosítások hozamáról, sőt a szocho bevezetésének tőkeáramlásokra gyakorolt hatásáról is sok minden kiderült.

Egész napos tudósításunk a konferenciáról itt olvasható: Kapcsolódó cikkünk 2024. 02. 27. Rekordszintű érdeklődés a Portfolio Biztosítás 2024 konferenciáján A kockázati életbiztosítások viszonylag sztenderd termékek, mégsem nagyon működnek a digitális térben, az összehasonlító oldalakon jellemzően nem sok opcióból tudnak választani az ügyfelek, pedig ehhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés