Előfizetői tartalom

Nem teszi ki az ablakba a tavalyi évet a Masterplast

Portfolio
A tegnapi leminősítést követően ma közzétette negyedik negyedéves gyorsjelentését a Masterplast, ahol a piaci lejtmenet közepette egy jelentős egyszeri tételnek is köszönhetően újabb veszteséges negyedévről számolt be a társaság. A menedzsment az idei évre már javulást vár, a társaság közlése szerint a Masterplast sikeresen alkalmazkodott a szűkebb piaci környezethez, és megteremtette az eredményes működés feltételeit.

Jelentős veszteséggel zárult 2023

A szigetelőanyag-gyártó Masterplast december végén profit warningot tett közzé, jelentősen lefelé módosítva 2023-as várakozásait, és veszteséget helyezett kilátásba az éves EBITDA és adózott eredmény tekintetében. Akkor a következő várakozásokat közölték:

  • az éves árbevétel a korábban előrejelzett 175 millió euró helyett 144,7 millió euró lehet,
  • az EBITDA szintjén veszteséget könyvelhet el a cég: a korábban várt 8 millió eurós nyereséggel szemben -2,5 millió eurós eredményt, míg
  • az adózott eredmény az előrejelzett 1 millió eurós profit helyett -11,5 millió euró lehet.

A decemberi közlemény indoklásként elmondta, hogy az építőipari piaci visszaesés, az alacsonyabb kereslet hatására esett vissza a társaság árbevétele. A megváltozott piaci körülményekhez alkalmazkodva a társaság fokozatosan csökkentette működési költségeit, a gyártás és a készletszint optimalizálására, valamint a hatékonyabb energiaköltséggazdálkodásra fókuszált.

Mindezen felül a társaság a most közzétett gyorsjelentésben közölte, hogy a vállalat konzervatív készletpolitikájával összhangban

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés