Előfizetői tartalom

Márciusban belovagol a Wall Streetre a tőzsdét felrobbantó Reddit

Néhányan még emlékezhetnek a 2021-es év lebizarrabb és talán legizgalmasabb tőzsdesztorijára, a mémrészvény-őrületre: a stimulus csekkekkel megbombázott amerikai huszonévesek egy erős befektetői közösséget hoztak létre a Redditen, a WallStreetBets nevű subreddit szervezett tevékenysége elképesztő ralikat és hedge fund-bedőléseket okozott. Nemrég megérkezett a bejelentés, hogy tőzsdére lép a tőzsdei őrületnek teret adó platform, a Reddit IPO-jára valamikor márciusban lehet számítani. De mégis mit lehet tudni a bevezetésről? Egyáltalán mi is az a Reddit, hogyan keresnek pénzt és milyenek a kilátásaik? És mit szólnak a WallStreetBets-es fiúk az egész sztorihoz?

Tőzsdére megy a Reddit

A Reddit várhatóan márciusban kerül bevezetésre az amerikai tőzsdéken, "RDDT" néven lehet majd megtalálni a tickert - ez lesz az első alkalom, hogy közösségi médiavállalat lép tőzsdére a Pinterest 2019-es IPO-ja óta. A részvénypiac és a Reddit sok amerikai lakossági befektető szemében szinte elválaszthatatlanná vált egymástól, ugyanis a paltformon verbuválódott a r/WallStreetBets nevű subreddit 2021-ben, amely szervezett tevékenysége

az elképesztő ralikat és hedge fund-bedőléseket okozó mémrészvény-ralihoz vezetett

- talán a hazai befektetők számára is ismerősen cseng még a GameStop vagy az AMC neve, ezeknek a megkérdőjelezhető pénzügyi helyzetben lévő és szürke jövő előtt álló vállalatoknak a részvényeit repítették az égbe a kisbefektetők, kihasználva a short squeeze nyújtotta lehetőséget.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés