Előfizetői tartalom

Novis Biztosító: tolódik a felszámolás, az ügyfeleknek mérlegelni kell a helyzetüket

Portfolio
Bár a pozsonyi Novis Biztosító engedélyét közel háromnegyed éve visszavonták, a bíróság még nem rendelte el a felszámolást. Az MNB a közjó védelmében már évekkel ezelőtt megtiltotta az itthon határon átnyúló társaság életbiztosításainak hazai forgalmazását, de a 4700 magyar ügyfél közül sokan még mindig fizetik díjukat. A mostani bizonytalan helyzetben érdemes az ügyfeleknek alaposan megfontolniuk a szerződésükkel kapcsolatos döntéseiket - hívta fel a figyelmet honlapján az MNB.   UPDATE: szerdán pontosító szándékú tájékoztatással regagált a Novis Biztosító az MNB közleményére.

Amint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi közleményében jelezte, a szlovák felügyeleti hatóság (NBS) 2023 júniusban visszavonta a szlovákiai székhelyű NOVIS Biztosító (NOVIS Versicherungsgesellschaft, NOVIS Compagnia di Assicurazioni, NOVIS Poisťovňa a.s.) tevékenységi engedélyét. Az NBS ugyancsak tavaly júniusban kezdeményezte a szlovák bíróságon a biztosító felszámolási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés