Előfizetői tartalom

Nincs megállás, történelmi csúcson a bitcoin!

Portfolio
Több mint két év telt el, mióta a bitcoin történelmi csúcson járt, ma azonban beállította a világ legnagyobb értékű kriptoeszköze az új árfolyamcsúcsot. Az előző rekordot a 2021. november 10-én beállított 69 000 dolláros érték jelentette, ezt sikerült ma megdöntenie az árfolyamnak.

Itt az új csúcs

Komoly emelkedésen ment túl a bitcoin árfolyama az elmúlt hónapokban, melynek eredményeként ma új történelmi csúcsot tudott beállítani a jegyzés. A Coinbase adatai szerint az árfolyam 69 324,6 dollárig emelkedett, míg az előző csúcs 69 000 dollárnál volt.

btcusdcoinbase

Az előző medvepiaci mélypont 2022 novemberében alakult ki, innen viszont a részvénypiacokkal karöltve kezdett emelkedni a bitcoin árfolyama. A kriptopiac kezdetben az amerikai regionális bankválságtól miatt került lendületbe, majd tovább fűtötte az emelkedést a spot bitcoin ETF-ek elfogadására irányuló korai spekuláció.

Tavaly így az egyik legjobban teljesítő eszköz volt, közel 160 százalékos emelkedéssel, míg az előző ciklus mélypontjához képest durván 340 százalékkal nőtt az értéke. Lendület aztán idén sem tört meg, a bitcoin árfolyama közel 55 százalékot ralizott év eleje óta.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés