Előfizetői tartalom

Nagyon jó hetük volt a kötvényalapoknak, de a részvényalapokra se lehet panasz

Portfolio
A globális részvényalapok nettó 6,5 milliárd dollárt vontak be a március 6-ig tartó hét napban, ami a második egymást követő pozitív nettó tőkebeáramlást hozó hét volt számukra – számolt be a Reuters. A globális kötvényalapok még nagyobbat mentek: 2021. április közepe óta nem vontak be ennyi, 18,04 milliárd dollárnyi friss tőkét.

Múlt héten az amerikai jegybankárok jelezték, hogy az inflációs nyomás közelmúltbeli emelkedése ellenére az idei év későbbi részében megkezdődhetnek a kamatcsökkentések, ez jót tett a részvénypiacnak és a részvényalapoknak. Az MSCI World Stock Index pénteken 774,66 pontos rekordmagasságot ért el. Régiók szerint az ázsiai alapok mintegy 2,89 milliárd dollárt vonzottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés