Előfizetői tartalom

Többet költöttek műtárgyra a nők az elmúlt két évben az Art Basel és a UBS kutatása szerint

műtárgy.com
Lisa Perry, a divattervező, kurátor kiváló példája az aktivista női gyűjtők jelenlegi osztályának. Ebbe a körbe tartozik még többek között Yan Du, Pamela Joyner, Grażyna Kulczyk és Komal Shah, akik eltérő hátterüket, kapcsolataikat és vásárlóerejüket arra használják, hogy tudatosan megváltoztassák a piacot - és reményeik szerint a kánont is.

A 2023-as Art Basel és UBS globális felméréséből, melyet Dr. Clare McAndrew vezetett, kiderül, hogy a férfi gyűjtők továbbra is dominálnak a műtárgyvásárlások terén: kétszer annyi férfi költött 1 millió dollárnál többet, mint nő. Ugyanakkor a női gyűjtők egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, és egyre komolyabb szerepet töltenek be a művészeti piacon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés