FONTOS Mennyire drága a tankolás Magyarországon?
Öveket becsatolni, berobbant a befektetési őrület!
Befektetés

Öveket becsatolni, berobbant a befektetési őrület!

Portfolio
Valósággal kilőtt az első percekben a Reddit részvénye.

Röviddel 18 óra után indult el a kereskedés a Reddit részvényeivel, és ahogy arra felhívtuk mi is a figyelmet, a befektetői őrület szinte kódolva volt a 2 évvel ezelőtti mémrészvény-őrületet kirobbantó platform részvényénél.

Be is igazolódott ez a felvetés: a 34 dollárra tervezett kibocsátási árhoz képest máris 53,8 dollárba kerül egy papír, ami azt jelenti, hogy

58 százalékot ralizott bő fél óra alatt az árfolyam.

reddit

A Reddit eredetileg tehát 34 dollárra árazta részvényeit - a vállalat által az IPO előtt kiadott közlemény alapján az új részvények értékesítéséből származó bevétel elérte az 519 millió dollárt, ezzel a cég piaci értékét körülbelül 6,5 milliárd dollárra becsülték,

a jelenlegi, 53 dollár feletti részvényárfolyam mellett azonban 8,3 milliárd dollárt ér a Reddit.

A Reddité az első tőzsdére lépő nagy közösségi média vállalat a Pinterest óta, mely 2019-ben lépett piacra. Az esemény ritkaságszámba megy az elmúlt két év alapján, amikor is kevés technológiai vállalkozás döntött a tőzsdei bevezetés mellett.

A Reddit fő bevételi forrása az online reklámokból származik, így olyan cégekkel versenyzik, mint az Alphabet és a Meta, de versenytársai között találhatók olyan platformok is, mint a Snap, X (korábban Twitter), Pinterest, Discord, Wikipedia és a Twitch.

A vállalat bevétele tavaly 20 százalékkal nőtt, elérve ezzel az 804 millió dollárt a korábbi évben elért 666,7 millió dollár után. A nettó veszteség ugyanakkor csökkent: míg 2022-ben még 158,6 millió dollár volt ez az érték, addig 2023-ban már csak 90,8 millió dollár.

bevprof

2023 decemberében több mint 500 millió látogató, a december 31-én zárult három hónapban pedig átlagosan 73,1 millió napi aktív látogató (DAU, daily active users) használta világszerte a Redditet - a társaság IPO-prospektusa szerint a legutóbbi negyedévekben a vállalat egyre nagyobb nemzetközi lendületet vett, a 2023. december 31-én zárult három hónapban ugyanis átlagosan 36,7 millió nemzetközi DAU volt, ami 21%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Összességében a Redditnek 2023-ban 850 millió havi aktív felhasználója volt (MAU), amivel 

megelőzte a Snapchatet, a Pinterestet és a LinkedInt is.

A Redditnek 2023-ban 70 millió napi aktív felhasználója volt, 13 millióval több, mint egy évvel korábban.

mau-dau

A Reddit kiemelte az adatlicencelés lehetőségét, mint jövedelemforrást; terveik szerint ebből közel 66,4 millió dollár bevételt várnak idén. Nemrégiben bővítették együttműködésüket a Google-lel is annak érdekében, hogy nagyobb hozzáférést biztosítsanak adatbázisukhoz mesterséges intelligencia modellek fejlesztése céljából.

Címlapkép forrása: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
vasarely műtárgy