Hatalmas bejelentést tett a filléres online ruhabolt
Befektetés

Hatalmas bejelentést tett a filléres online ruhabolt

Portfolio
A Shein online fast-fashion óriáscég nyeresége a 2023-as pénzügyi évben jelentősen megugrott, a profit meghaladta a 2 milliárd dollárt, a bruttó forgalmuk pedig 45 milliárd dollár körül alakult – számolt be a Financial Times.

A nyereségesség e jelentős növekedése jelentős ugrást jelent az előző évekhez képest, messze megelőzve az olyan versenytársakat, mint a H&M és a Zara-tulajdonos Inditex. A Kínában alapított, de most már szingapúri székhelyű Shein a hatósági jóváhagyásra vár tőzsdei bevezetésére New Yorkban vagy Londonban.

A közelgő ipo, amely várhatóan az év egyik legnagyobbja lesz, a pekingi és a washingtoni hatósági engedélytől függ. Annak ellenére, hogy a Shein áthelyezte székhelyét, továbbra is erősen kötődik kínai gyökereihez, ami szükségessé teszi a helyi szabályozó hatóságok jóváhagyását. A vállalat alapítója, Hszü Jang-tien, közismert nevén Sky Xu, jelentős részesedéssel rendelkezik a vállalatban, és a washingtoni lobbizás tovább bonyolítja a tőzsdei bevezetés bejelentését.

A kritikusok a Shein jelentős kínai jelenlétét vizsgálják, különösen a Kína és a Nyugat közötti növekvő feszültségek közepette. A vállalat működésével és a kínai kormányhoz fűződő kapcsolataival kapcsolatos aggodalmak miatt az amerikai törvényhozók fokozott közzétételi követelményeket követelnek az ipo-hoz.

A kínai vállalatok tőzsdei bevezetése a Didi fuvarozó óriáscég 2021-es, problémás ipo-ja óta nehézkesen mennek. A felügyeleti szigorítások és a hongkongi piaci visszaesés tovább bonyolította a helyzetet, ami néhány vállalatot arra késztetett, hogy átgondolja tőzsdei bevezetési terveit. Az Alibaba logisztikai részlege, a Cainiao nemrég felfüggesztette hongkongi ipo-terveinek megvalósítását a kedvezőtlen piaci feltételek miatt, ami tükrözi a tőzsdei bevezetést kereső kínai cégek előtt álló szélesebb körű kihívásokat.

Címlapkép: A kínai-szingapúri Shien online kiskereskedő hirdetése Nancsingban. A fotó forrása: SOPA Images via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
parlament budapest állampapír pmáp