Portfolio signature

Háború és recesszió: ide menekül a pénz

A mögöttünk álló hónapokban egyre feszültebbé váltak a geopolitikai konfliktusok, lehet itt gondolni az orosz-ukrán háborúra, vagy akár a közel-keleti eseményekre is. De nem csak ez az oka annak, hogy egyre nagyobb hévvel halmozzák az aranyat a biztos menedék reményében a befektetők: az amerikai kamatpolitikával kapcsolatos félelmek, az elnökválasztás okozta bizonytalanság és a jegybankok szűnni nem akaró aranyétvágya mind olyan tényezők, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy soha nem látott szintre lőjjön ki a sárga nemesfém árfolyama. De pontosan mi áll ezen félelmek mögött, tényleg jó ötlet most aranyba menekülni?
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Mit kell tudni az aranyról?

Az arany a világ egyik legértékesebb és legkeresettebb nemesfémje, amelyet széles körben használnak az ékszergyártásban és az elektronikában. Ám talán ennél is fontosabb, hogy

a gazdasági válságok esetén és bizonytalan geopolitikai környezetben biztonságos menedékként szolgálhat a befektetők számára.

A geopolitikai bizonytalanságok mellett az arany árát számos gazdasági tényező befolyásolja, beleértve az inflációt, a kamatlábakat és a dollár erejét (mivel az amerikai fizetőeszközben jegyzik a sárga nemesfémet). A következő fontosabb összefüggéseket érdemes ismerni a témában:

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés