Portfolio signature

Milliárdokat fizet a vezetőinek a Mol

Portfolio
2023 rendkívül sok bizonytalanságot hozott a magyar vállalatoknak az elhúzódó háború, a magasan alakuló infláció, a hektikusan teljesítő forint és a masszív kormányzati elvonások miatt. Ennek ellenére energiaipari vállalatként, a magasan alakuló olaj-és gázár környezetben kimondottan sikeres évet tudhat maga mögött a Mol - a jó teljesítmény pedig a felsővezetők javadalmazásában is nyomon követhető.

Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató teljes javadalmazása

Hernádi Zsolt teljes javadalmazása a Mol igazgatójaként 986,3 millió forint volt a 2023-as év után, aminek 21 százaléka fix, 79 százaléka pedig változó, a teljesítményhez kötött javadalmazásként került kifizetésre, az alábbiak szerint:

  • alapbérként 210,6 millió forintra volt jogosult,
  • amihez 775 ezer forint béren kívüli juttatást utaltak a vezetőnek,
  • de a leglényegesebb elem a rövid távú ösztönzőként elkönyvelt, a teljesítményhez kötött javadalmazáshoz tartozó részvénytulajdonosi (MRP) program keretein belül járó 503,9 millió forint értékű részvény-és készpénzcsomag volt,
  • emellett hosszú távú ösztönzőként mintegy 271 millió forint értékű részvényhez jutott Hernádi Zsolt.

Ráadásul igazgatósági elnöki tagságáért is jelentős összeghez, közel 94,9 millió forinthoz jutott a vezető, így ha az igazgatóként és az igazgatósági tagként megítélt jövedelmét összeadjuk, akkor elmondható, hogy

több, mint egymilliárd forintot keresett tavaly Hernádi Zsolt,

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés