Ha ez bekövetkezik, akkor óriásit fog emelkedni az arany ára
Befektetés

Ha ez bekövetkezik, akkor óriásit fog emelkedni az arany ára

Portfolio
Egy elemző előrejelzése szerint a geopolitikai feszültségek és egyes rendszerszintű tényezők hatására az arany ára egy éven belül elérheti az unciánkénti 2600 dollárt, miután a nemesfém idén már többször is új rekordmagasságokat ért el - írja a CNBC. A szakember felhívta a lehetőségét egy esetleges eseményre, ami ha bekövetkezik, az komoly ralit indíthat el a nemesfémnél. .
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Juerg Kiener, a Swiss Asia Capital befektetési igazgatója szerint

a következő egy évben az arany ára elérheti az unciánkénti 2600 dolláros szintet,

ez elsősorban geopolitikai és strukturális okokra vezethető vissza. A bizakodó hangvételű prognózis egy olyan környezetben érkezett, amikor sorra dönti a rekordokat az arany árfolyama, legutóbb tegnap került új csúcsra, amikor a jegyzés meghaladta a 2300 dollárt, majd enyhe visszaesést követően ma reggel 2278 dollár körül stabilizálódott.

Az aranyár alakulásával, az erre ható tényezőkkel és a kilátásokkal egy részletes elemzés keretein belül foglalkoztunk, amit itt lehet elérni.

arany 2300

Kiener egy televíziós interjúban kiemelte, hogy az arany határidős görbéje rendkívül ígéretesnek tűnik egy éves távlatban, a szakember szerint jelentős felhalmozott kereslet mutatkozik az aranypiacon, ami tovább emelheti az árakat. Figyelmeztetett arra is, hogy

egy esetleges short squeeze még magasabbra hajthatja az árakat.

- ez egy olyan folyamat, amikor a short pozíciókat tartó befektetők kénytelenek vásárolni a veszteségeik további emelkedésének megakadályozása érdekében.

Az elmúlt évek legemlékezetesebb short squeeze jelenségét még 2021-ben láthattuk, amikor is a mémrészvény-őrület során a kisbefektetők kétes kilátásokkal rendelkező, magas short állománnyal bíró részvényeket "találtak meg" maguknak és kezdték el rendkívül hevesen vásárolni a papírokat, ezzel beindítva a short squeeze-t, ami elképesztő árfolyammozgásokhoz vezetett.

Visszatérve az arany piacára: a geopolitikai bizonytalanságok és a többpólusú világrend felé való elmozdulás mellett Kiener a nemzetközi kereskedelmi struktúrák változását és a pénznyomtatást is megnevezte, mint az arany iránti növekvő érdeklődés okait. Az aranyat hagyományosan biztonságos menedéknek és infláció elleni fedezeti eszköznek tekintik.

Kiener megemlítette azt is, hogy jelentős mennyiségű nemesfém távozik a Nyugatról, miközben Ázsiában és a BRIC-országokban növekszik a kereslet irántuk. Különös érdekes ebben a tekintetben Kína, ahol az ingatlanszektor problémái és a tőzsdei lejtmenet miatt megnövekedett az arany iránti érdeklődés.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Találd meg a neked való befektetési alapot!
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
8 százalékos hozam két év alatt - Minden részlet az új állampapírról!