Előfizetői tartalom

Kik a nyertesei az állampapír-őrület lecsengésének? Itt a válasz!

Idén látványosan alábbhagyott a prémium állampapír iránti őrület, ebből pedig nagy hasznot húztak a befektetési alapok: az első negyedévben több mint 1000 milliárd forintnyi friss megtakarítás folyt be az alapokba, ennek közel felét a még mindig slágerterméknek számító kötvényalapok zsebelték be. A legtöbb pénz az OTP, az Erste és az MBH rövid kötvényalapjába ment, csak ez a három alapkezelő március végéig több mint 100 milliárd forint megtakarítást tudott bevonzani egyenként.

2022 utolsó negyedévében kezdett el igazán beindulni a magyarok állampapír-őrülete, azon belül is elsősorban a Prémium Magyar Állampapírt keresték, amihez a meglóduló infláció nagyban hozzájárult, valamint az is, hogy az ÁKK vonzóbb kamattal kezdte el kínálni a konstrukciót. Bár a növekvő trend az állampapírpiac egészét nézve még kitart, a PMÁP iránti kereslet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés