Előfizetői tartalom

Kína nem bír lekattanni az aranyról: csak veszik és veszik

Portfolio
A Kínai Központi Bank márciusban 160 000 uncia arany hozzáadásával tovább növelte tartalékait, ami összhangban van azzal a piaci megfigyeléssel, hogy a központi bankok folyamatos kereslete támogatja az arany árának emelkedését, miközben a globális központi bankok, köztük Kína, Törökország, India és Kazahsztán is aktív vásárlókként jelennek meg, elősegítve ezzel az arany iránti bizalom fenntartását.

A Kínai Központi Bank március hónapban 160 000 uncia aranyat adott tartalékaihoz, amit a piaci elemzők összefüggésbe hoztak az arany árának közelmúltbeli emelkedésével. Az arany ára márciusban 9,3%-kal nőtt, ami a legnagyobb havi növekedés 2020 júliusa óta, annak ellenére, hogy az amerikai dollár erős volt és az amerikai reálkamatok emelkedtek. Az arany ára folyamatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés