Itt a friss előrejelzés: megugorhat az egyik fém iránti kereslet
Befektetés

Itt a friss előrejelzés: megugorhat az egyik fém iránti kereslet

Portfolio
A World Steel Association előrejelzése szerint a globális acélkereslet 2024-ben 1,7%-kal nő, majd 2025-ben további 1,2%-os emelkedést mutat, amelynek fő mozgatórugója India lesz, miközben Kína kereslete csökken.

A World Steel Association keddi bejelentése szerint a globális acélkereslet 2024-ben várhatóan 1,7 százalékkal nő, elérve az 1,793 milliárd tonnát, és 2025-ben további növekedésre számítanak. Az előrejelzés szerint India lesz a keresletnövekedés fő mozgatórugója, míg Kína kereslete csökkenő tendenciát mutat.

A jelentés kiemeli, hogy a korábbi két év csökkenése és a pandémia utáni piaci ingadozások után a globális acélkereslet növekedési pályára áll. A várakozások szerint 2025-ben a kereslet további 1,2 százalékkal emelkedik, elérve az 1,815 milliárd tonnát.

Kínában, amely a világ legnagyobb acéltermelője és -fogyasztója, a látszólagos acélfelhasználás 2023-ban 3,3 százalékkal esett vissza. A szövetség előrejelzése szerint Kína acélkereslete 2024-ben stabil marad az infrastrukturális és feldolgozóipari beruházások növekedése révén. Azonban 2025-re egy százalékos csökkenést várnak, ami jelentős eltérést mutat a 2020-as csúcsértékhez képest.

India ezzel szemben az elmúlt években az acélkereslet legdinamikusabban növekvő forrása lett. A jelentés szerint India kereslete 2024 és 2025 között nyolc százalékkal bővülhet.

Európában az infláció magassága és a monetáris politika szigorítása miatt idén csak csekély mértékű növekedést várnak. Azonban 2025-re már öt százalék feletti bővülést prognosztizálnak.

Az Egyesült Államokban az erős beruházási tevékenység hatására az acélkereslet ismét növekedni kezdett, miután egy korábbi lassulást követően csökkenést mutatott.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
parlament budapest állampapír pmáp