Előfizetői tartalom

Osztalékot fizethet a Pensum Group, ugrik a részvény

Portfolio
Közel harmadával, 5 milliárd forint közelébe növelte árbevételét a munkaerő-kölcsönzés terén tevékenykedő Pensum Group 2023-ban. A vállalat 136 millió forintos üzemi eredmény mellett 74 millió forintos adózott nyereséggel zárta a tavalyi évet, és tőzsdére lépése óta először osztalékot is fizethet. A vonatkozó sajtóanyag szerint a Pensum Group bővülésére kedvezően hat, hogy minősített munkaerő-kölcsönzőként növelte a harmadik országbeli munkavállalók számát a kapcsolódó szabályozási lehetőségek között, és ennek a területnek a további dinamikus növekedésére számít, így árbevétele és nyeresége tovább bővülhet 2024-ben.

Erős évet zárt 2023-ban a Pensum Group, miután árbevételét 30 százalékkal 4,8 milliárd forintra növelte, üzemi eredménye duplájára 136 millióra (+104%), adózott eredménye pedig több mint duplájára, 74 millió forintra emelkedett (+128%). Ezzel a vállalat egy részvényre jutó eredménye 37 forintra emelkedett, amiből a társaság 2020-as tőzsdére lépése óta először fizethet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés