Osztalékot fizethet a Pensum Group, ugrik a részvény
Befektetés

Osztalékot fizethet a Pensum Group, ugrik a részvény

Portfolio
Közel harmadával, 5 milliárd forint közelébe növelte árbevételét a munkaerő-kölcsönzés terén tevékenykedő Pensum Group 2023-ban. A vállalat 136 millió forintos üzemi eredmény mellett 74 millió forintos adózott nyereséggel zárta a tavalyi évet, és tőzsdére lépése óta először osztalékot is fizethet. A vonatkozó sajtóanyag szerint a Pensum Group bővülésére kedvezően hat, hogy minősített munkaerő-kölcsönzőként növelte a harmadik országbeli munkavállalók számát a kapcsolódó szabályozási lehetőségek között, és ennek a területnek a további dinamikus növekedésére számít, így árbevétele és nyeresége tovább bővülhet 2024-ben.

Erős évet zárt 2023-ban a Pensum Group, miután árbevételét 30 százalékkal 4,8 milliárd forintra növelte, üzemi eredménye duplájára 136 millióra (+104%), adózott eredménye pedig több mint duplájára, 74 millió forintra emelkedett (+128%). Ezzel a vállalat egy részvényre jutó eredménye 37 forintra emelkedett, amiből

a társaság 2020-as tőzsdére lépése óta először fizethet osztalékot, részvényenként 11 forintot

az igazgatóság tervei szerint. A jelenlegi árfolyam mellett ez 0,5 százalékos osztalékhozamnak felel meg. A befektetők nagy elánnal kezdték el vásárolni a Pensum részvényeit az osztalék bejelentését követően, már 7,1 százalékos pluszban van az árfolyam.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A vonatkozó sajtóanyag szerint főként a tavalyi első félévben a Pensum nem tudta teljesen függetleníteni magát a kedvezőtlen gazdasági folyamatok alól, melyek közül a leginkább kedvezőtlenül a kiskereskedelmi forgalom komoly csökkenése érintette, tekintve, hogy a társaság nagy számban kölcsönöz munkaerőt a szektor számára. A kiskereskedelemben tapasztalható kedvezőtlen folyamatok különösen az első negyedév rendelésállományára voltak negatív hatással. A belső struktúra átszervezésének és az üzletpolitika módosításának is köszönhetően a társaság a második negyedévtől jelentősen javuló tendenciát tapasztalt, ami a második félév eredményeiben már pozitívan jelentkezett minden üzletágában.

A Pensum Group gazdálkodására pozitívan hatott, hogy 2022. végén minősített munkaerő-kölcsönzővé vált, így a tavalyi első félévben felkészült a nagy volumenű tevékenység folytatására. A társaság 2023-ban számos új partnerrel kötött szerződést harmadik országbeli munkavállalók meghatározott munkakörökben történő foglalkoztatására, így jelenleg már több mint 500 munkavállalót kölcsönzött az üzletágon belül, ami 2024-ben jelentős mértékben növekedhet tovább a sajtóanyag szerint. A Pensum Group által közvetített harmadik országbeli munkavállalók létszáma folyamatosan nő, de a belföldi munkavállalók száma még mindig jelentősen magasabb, és a társaság továbbra is törekszik az arányok megtartására.

A Pensum Group 2024-ben akvizíciókkal, stratégiai együttműködésekkel tervezi megerősíteni a 2023-as organikus bővülést. A vállalat törekszik az adminisztrációs folyamatok automatizálásra, új technológiák, mesterséges intelligencia alkalmazásának bevezetésére.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
parlament budapest állampapír pmáp