Szabadulnak a részvényalapoktól a befektetők, mást vesznek most
Befektetés

Szabadulnak a részvényalapoktól a befektetők, mást vesznek most

Portfolio
Az április 10-eivel együtt már a második egymást követő héten szabadultak a részvényalapoktól a befektetők az inflációs aggodalmak és az amerikai jegybank júniusi kamatcsökkentésére vonatkozó várakozások csökkenése miatt – írja a Reuters.

A szerdán közzétett adatok azt mutatták, hogy az amerikai fogyasztói árak a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek márciusban, ami további kétségeket ébresztett azzal kapcsolatban, hogy a Federal Reserve júniusban megkezdi-e a kamatcsökkentést.

A globális részvényalapokból a héten 2,9 milliárd dollár értékben áramlott ki a pénz, az amerikai és az ázsiai részvényalapokból 2,7 milliárd dollár, illetve 1,9 milliárd dollár értékben.

Ezzel szemben az európai részvényalapok 891 millió dolláros tőkebeáramlást gyűjtöttek be.

Összességében viszont a globális részvényalapok az első negyedévben 60 milliárd dolláros tőkebeáramlást könyvelhettek el, ami a Fed kamatcsökkentésére vonatkozó várakozásának köszönhető, mivel az növelte a részvények vonzerejét.

Eközben a globális kötvényalapok 12,8 milliárd dollárt gyűjtöttek össze a vizsgált héten, amit az erősített, hogy a befektetők egyre kevésbé bíznak egy közeljövőbeni amerikai kamatvágásban. Az adatok szerint a középtávú dollárkötvényekbe 2 milliárd dolláros beáramlás érkezett, míg a rövid lejáratú amerikai dolláros államkötvények 1,3 milliárd dollárt gyűjtöttek.

Ezzel szemben az amerikai dollárban denominált vállalati kötvényalapok összesen 1 milliárd dollárnyi tőkekiáramlást tapasztaltak, a globális, dollárban denominált bóvli kötvényalapok nettó kiáramlása pedig 473 millió dollár volt.

A globális pénzpiaci alapok 3 milliárd dolláros kiáramlást tapasztaltak, miután az előző héten 105 milliárd dollár értékű beáramlás történt. Az árupiacon a befektetők 524 millió dollár értékben adtak el nemesfémalapokat, ami az előző heti 691 millió dolláros nettó beáramlást követte. Az energiaalapok is 76 millió dolláros nettó kiáramlást tapasztaltak.

Az adatokból kiderült, hogy a feltörekvő piaci kötvényalapok vásárlása visszaesett, a befektetők mindössze 597 millió dollárt vásároltak az előző heti 1,67 milliárd dollárral szemben. Emellett az április 10-én zárult héten 1,7 milliárd dollár értékben adtak el feltörekvő részvényalapokat, ami a legnagyobb összeg az elmúlt öt hétben.

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
MBH 2