Elszabadulhat a bika az arany piacán
Befektetés

Elszabadulhat a bika az arany piacán

Portfolio
A Citigroup elemzői szerint az arany ára a következő 18 hónapban elérheti az unciánkénti 3000 dollárt, az előttünk álló ralit többek között a várható amerikai kamatcsökkentések táplálhatják, miközben a keresletet a központi bankok és kínai fogyasztók felőli aranyétvágy, valamint az aranyfedezetű alapokba történő beáramlás is erősíti - írta meg a Bloomberg.
A nyersanyagpiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A mögöttünk álló hetekben nagyot ralizott az arany árfolyama, ebben az eszkalálódó geopolitikai konfliktusokkal terhelt környezetben egyre ambíciózusabb célárak és várakozások érkeznek a biztonságos menedéknek tartott arany árfolyamára vonatkozóan. Most a Citigroup jött elő egy frissített elemzéssel, ami szerint

az arany ára az elkövetkező 18 hónap során várhatóan elérheti az unciánkénti 3000 dolláros szintet

- ez részben annak lesz betudható, hogy a Federal Reserve kamatcsökkentéseket fog végrehajtani.

A Citigroup elemzőcsoportja, melyet Aakash Doshi vezet, a 2025-re vonatkozó átlagár előrejelzését jelentős mértékben, 40%-kal növelte meg, így az új előrejelzés szerint az ár elérheti a következő év végén 2875 dolláron alakulhat. Az elemzők szerint a második félévben az arany ára "rendszeresen tesztelni és áttörni" fogja az 2500 dolláros szintet. Az arany árának emelkedését az amerikai kamatpolitikán túl több tényező is támogatja: a közel-keleti és ukrajnai konfliktusok hatása, a központi bankok aktív vásárlásai és a kínai piac fokozódó kereslete, írják az elemzők. Az elmúlt időszakban ráadásul még nem igazán indultak be a tematikus tőzsdei alapokba (arany ETF) történő beáramlások, ezek a befektetések az elemzők szerint nagyban hozzájárulnak majd ahhoz, hogy az arany ára elérje vagy akár meghaladja a 3000 dolláros szintet.

A Goldman Sachs ugyancsak bizakodó, szerintük az arany egy "megingathatatlan bikapiacban" van, év végi várakozásukat pedig 2700 dollárra emelték. Az UBS Group hasonlóan pozitív hangot ütött meg, év végi célárként 2500 dollárt jelöltek ki. Az elemzők szerint május vagy június táján lehetőség nyílhat egy kisebb korrekcióra, de ekkor is erős támasza lehet az árfolyamnak a 2200 dolláros szint.

arany24

Címlapkép forrása: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
parlament budapest állampapír pmáp