Kiderült, mennyi pénzre van szükség ahhoz, hogy gazdagnak mondhasd magad
Befektetés

Kiderült, mennyi pénzre van szükség ahhoz, hogy gazdagnak mondhasd magad

Portfolio
A Charles Schwab & Co által végzett 2023-as felmérés szerint az amerikaiak becslése szerint 2,2 millió dolláros nettó vagyon szükséges ahhoz, hogy gazdagnak tekintsék őket – írja a Yahoo Finance.

A Charles Schwab felmérése szerint az amerikaiak becslése szerint 2,2 millió dolláros nettó vagyon szükséges ahhoz, hogy gazdagnak tekintsék őket, azonban jelentős eltérést mutat a vélt vagyoni követelmény és a magukat gazdagnak érzők tényleges nettó vagyona.

A felmérés során 1000 amerikait kérdeztek meg a vagyon definíciójáról és arról, hogy mennyire érzik magukat ma gazdagnak. A válaszadók 48 százaléka számolt be arról, hogy gazdagnak érzi magát, ugyanakkor az átlagos nettó vagyon ebben a csoportban lényegesen alacsonyabb, átlagosan mintegy 560 000 dollár. Ez a számadat generációnként változik, az ezredfordulósok a legnagyobb valószínűséggel számoltak be arról, hogy ma gazdagnak érzik magukat.

A Charles Schwab eredményei arra is rávilágítanak, hogy az amerikaiak a pénzügyi mérőszámokon túl hogyan határozzák meg a gazdagságot. Amikor arra kérték őket, hogy írják le, mit jelent számukra gazdagnak lenni, a válaszadók gyakrabban említették a jóléthez kapcsolódó szempontokat, semmint a pénzbeli vagy vagyonalapú meghatározásokat. Sokan például a nagy mennyiségű pénzzel szemben előnyben részesítették

  • a teljes értékű magánéletet,
  • az élmények élvezetét és
  • a munka és a magánélet egészséges egyensúlyának fenntartását.

A felmérés feltárta az idő fontosságát a pénzzel szemben, és kiderült, hogy a résztvevők 61%-ának fontosabb az idő, mint a több pénz. Ez a preferencia a baby boomerek körében volt a legerősebb. A boomerek 67%-a értékelte az időt a pénzzel szemben, szemben az X generáció 59%-ával, az ezredfordulósok 56%-ával és a Z generáció 58%-ával.

A felmérésből kiderül az is, hogy az amerikaiak mindössze 35%-a dokumentálta hivatalosan pénzügyi céljait. Ezzel szemben az amerikaiak többsége nem rendelkezik hivatalos pénzügyi tervvel - a válaszadók 65%-ának egyáltalán nincs ilyene. Azok közül, akik már elgondolkodtak a pénzügyi tervezésen, 40% ismerte el, hogy dokumentálniuk kell céljaikat, ami azt jelzi, hogy felismerték a fontosságát, de késlekednek a cselekvéssel. További 26% egyáltalán nem gondolkodott pénzügyi tervezésen.

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Kiszámoló

Ez történt a héten 0526

Minden tőzsdei befektető az amerikai kamatvágást várja, de egyre valószínűbb, hogy a nyáron sem lesz még kamatvágás, marad a mostani, viszonylag magas dollár alapkamat. A hír hallatára az am

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1498123628