Előfizetői tartalom

Brutális drágulás érik az édességeknél

Portfolio
A kakaópiacon jelentős áremelkedés várható, mivel a kereskedők ellátási gondokkal és a hosszú távú szállítási szerződések biztosításának növekvő költségeivel szembesülnek. A legaktívabb New York-i és londoni határidős kontraktusok e hónap végi szállításra több mint 25%-ot zuhantak az elmúlt két napban, majd meredeken emelkedtek, ami azt tükrözi, hogy a piac küzd a kínálati hiány kezelésével.

Az azonnali és a jövőbeni szállítási szerződések közötti árkülönbség meghaladja a 3000 dollárt tonnánként a kakaóbab esetében, mivel a kereskedők igyekeznek megbízható ellátási forrásokat találni. A vad kilengések és a meredeken eltérő árak a piaci volatilitást és a feszültségeket jelzik, miután Elefántcsontparton és Ghánában – amelyek együttesen a világ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés