Előfizetői tartalom

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

műtárgy.com
Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

műtárgy.com: Melyik a legkedvesebb emléke a nagyapjáról? Pierre Vasarely: Számos boldog pillanatot éltem át a nagyapámmal. Én voltam a "kis Pierre", gondtalan játszótárs és partner a pétanque-ban, biliárdban, sakkban és pókerben. A gyerek, aki mindenszentek ünnepén, karácsonykor és húsvétkor meglátogatta őt Annet-sur-Marne-ban (Párizstól 40 km-re található). A nyári...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés