Előfizetői tartalom

Erre senki sem számított: a mesterséges intelligencia az energiapiacot is forradalmasítja

Portfolio
A generatív mesterséges intelligencia terjedése és a hozzá kapcsolódó adatközpontok növekvő energiaigénye felkeltette a befektetők érdeklődését az atomenergia és az urán iránt. Az események hatására az energiahordozó ára jelentősen emelkedett, miközben a nagy technológiai vállalatok is az atomenergia felé fordulnak - tudósított a Nikkei Asia.

A generatív mesterséges intelligencia (AI) terjedése jelentős hatással van a befektetői magatartásra, különösen az energiaiparban. A félvezető részvények iránti érdeklődés után a befektetők figyelme most az atomenergia-termelésre és annak elsődleges fűtőanyagára, az uránra összpontosul. Az elmúlt év során az urán ára közel 70 százalékos emelkedést mutatott, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés