Előfizetői tartalom

Nagy bajban van az orosz elit: nem tudják, mit kezdjenek a sok pénzükkel

Portfolio
Nincs könnyű dolga az orosz elitnek, amikor azon megy a gondolkodás, mit kezdjenek hatalmas vagyonukkal. Külföldön egyre több helyen nem látják szívesen sem őket, sem a pénzüket, de Oroszországban sincs sokkal kevesebb kockázat. Oroszország évek óta ösztönzőket kínál a gazdagoknak, hogy hozzák haza a pénzüket, és olyan struktúrákat hozott létre, amelyek állítása szerint védelmet nyújtanak a magánvagyonok számára. Az állami lefoglalások miatti aggodalmak azonban továbbra is fennállnak, különösen azért, mert a közelmúltban ezek száma megnövekedett - írja a Bloomberg.

Az orosz elit számára a családi vagyon átadása bonyolultabbá vált, mint valaha. Mivel az ukrajnai háború már harmadik éve tart, és a gazdagok hozzászoktak ahhoz a gondolathoz, hogy az orosz állampolgárokat már nem látják szívesen Nyugaton, a vagyonátruházás jól bevált szabályai gyakorlatilag megszűntek. Még Ciprus és Svájc - a régi kedvenc helyek - is megtiltotta, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés