Előfizetői tartalom

Egy homályos szerződés segíthet kijátszani az uniós szankciókat a milliárdos orosz oligarchának

Portfolio
Mihail Fridman, Oroszország egyik leggazdagabb embere 15,8 milliárd dollár értékű vagyonára vonatkozó szankciókkal kapcsolatos kártérítést követel Luxemburgtól, és azt tervezi, hogy bírósághoz fordul a hercegséggel szemben, ha nem tud megegyezni a kifizetésben - írja az ügyet ismerő személyekre hivatkozva a Financial Times.

A februárban benyújtott keresettel Fridman az első orosz oligarcha, aki kártérítést követel az ellene Oroszország ukrajnai inváziója miatt elrendelt szankciók miatt, miután a múlt hónapban sikeresen megtámadta az uniós korlátozások néhány indokát. Siker esetén Fridman potenciálisan jogosult lenne egy jelentős összegű kifizetésre egy Belgium, Luxemburg és a Szovjetunió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés