Előfizetői tartalom

Történelmi csúcson az arany - De ez még csak a kezdet?

Portfolio
A mögöttünk álló hónapokban több fontos és sokak által követett nyersanyag árfolyama is nagyot ralizott, többek között új történelmi csúcsra száguldott az arany és a réz is, de az ezüst árfolyama is évek óta nem látott magasságokban van. A rali kibontakozásával az elemzők is egyre bizakodóbbak, rövidesen jöhetnek akár az új csúcsok ezeknél az eszközöknél.

Az arany ára tegnap is rekordot döntött és egy ponton unciánként 2.449,89 dollárra emelkedett, az amerikai dollár gyengülése és az amerikai kincstári hozamok csökkenése mellett a geopolitikai kockázatok és a Kínából érkező erős aranykereslet is hozzájárul ehhez a ralihoz. A World Gold Council adatai szerint Kína Indiát megelőzve a világ legnagyobb aranyrúd-felhalmózójává...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés