Előfizetői tartalom

Megjelent az új „szuperállampapír” – Kiszámoltuk, mikor éri meg ebbe fektetni

Sávos, évi 6,73%-os átlagkamattal új Magyar Állampapír Pluszt dob a piacra az Államadósság Kezelő Központ. Az új MÁP Pluszt jövő héttől lehet megvásárolni, de a számok azt mutatják: egyedül azoknak lehet érdemes ebben gondolkodniuk, akik 4-5 évre terveznek vele. Ha viszont a DKJ-hozamok nem mennek 4,8% alá a következő 5 év átlagában, akkor 5 éves időtávra is inkább a bónusz állampapírt érdemes választani, rövid távon pedig még mindig a PMÁP a nyerő. De mi értelme így az új, felturbózott MÁP Plusznak? Egy okot azért találtunk.

Öt év alatt közel 39% az új MÁP Plusszal Ahogyan arról előző cikkünkben beszámoltunk, megjelent az új Magyar Állampapír Plusz kiírása, amelyet június 3-tól vehetnek meg a befektetők. Megmarad a fix, sávos kamatozás, azonban az első évben az eddigi két kamatfizetést felváltja az évi egyszeri kamatfizetés. A konstrukció az első évben 6,25%-ot fizet, ez az 5. év végére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés