Előfizetői tartalom

Rég látott szintre ugrott egy fontos fém ára

Portfolio
Komoly ralit követően két éves csúcsra emelkedett az alumínium ára, mután a legnagyobb gyártónak számító Kína a kibocsátás-csökkentési célokra hivatkozva visszavágta a termelési kapacitást. Az elmúlt hónapokban az Egyesült Államokból várható monetáris lazítás és a kínai ingatlanszektor fellendülésével apcsolatos várakozások fokozták a keresletet - közölte a Bloomberg.

Az alumínium ára kétéves csúcsra szökött nemrég, a csúcson egy tonna fémét 2800 dollárt kértek el a londoni fémtőzsdén. A könnyűfémet számos területen széles körben alkalmazzák, lehet itt gondolni a háztartási eszközökre vagy a légiparra, de a legnagyobb keresletnövekedést a napelemeknél betöltött szerepének köszönheti az alumínium. Az elmúlt hetekben-hónapokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés