Portfolio signature

Rég nem csináltak ilyet a hazai profi befektetők: ráharaptak a részvényekre

Májusban több mindennel, részben a vártnál kedvezőbb amerikai munkaerőpiaci adatokkal és a technológiai óriások pozitív jelentéseivel is magyarázható, hogy jól teljesítettek a fejlett részvény- és kötvénypiacok, és ez meghozta a kockázatvállalási kedvet a hazai portfóliómenedzserek körében is. A Portfólió-ajánlókban két éve nem látott szintre emelkedett a részvénybefektetések súlya, a kötvények és a likvidebb pénzpiaci eszközök kárára.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló modellportfóliót. Az ajánlók a májusi helyzetnek megfelelően készültek el, a felmérésünkben tizenkét alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő cégek bocsátották rendelkezésünkre: Accorde Alapkezelő, Apelso Capital Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Eurizon Asset Management Hungary, Gránit Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, MBH Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő, OTP Alapkezelő, VIG Alapkezelő.

Ez a május se olyan, mint szokott lenni

Általában május az a hónap, amikor a befektetők java része a nyárra készülve realizálja a nyereséget („sell in May and go away”), azonban továbbra sem látszik, mi tudná megtörni az év eleje óta uralkodó piaci optimizmust – írja e havi portfólió-ajánlójában az egyik portfóliómenedzser.

Májusban több mindennel, részben a vártnál kedvezőbb amerikai munkaerőpiaci adatokkal és a technológiai óriások pozitív jelentéseivel is magyarázható, hogy jól teljesítettek a fejlett részvény- és kötvénypiacok. Nem bicsaklott meg az AI sztori sem, az egyik emblematikus képviselője, az Nvidia eredményszámai is újból meghaladták a várakozásokat. Az amerikai és nyugat-európai tőzsdeindexek ismét abszolút csúcsaik közelében vannak, de továbbra is a tech szektor adja az emelkedés jelentős részét, ami miatt a piac sebezhetősége nem elhanyagolható több szakértő véleménye szerint.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés