Előfizetői tartalom

Megérkezett az új MÁP Plusz, harmatgyengén muzsikált a többi állampapír

Portfolio
Gyenge múlt heti értékesítési számokat közölt hétfőn az ÁKK: mélypontra esett a részben inflációkövető PMÁP és a fix kamatozású FIXMÁP értékesítése is, a legkeresettebb lakossági állampapír pedig az amúgy szintén szerényen teljesítő, hozamkövető BMÁP volt. Hétfőn elindult az új, évi 6,73%-os átlagkamattal operáló MÁP Plusz, amely némi lendületet adhat a következő időszakban az állampapír-értékesítésnek.

Az Államadósság Kezelő Központ hétfőn közzétett értékesítési adatai szerint a Bónusz Magyar Állampapírból (BMÁP) adtak el a múlt héten a legtöbbet a forgalmazók, 14,2 milliárd forintnyit. Alábbi cikkünkben írtunk arról, milyen befektetői várakozás teheti racionálissá a BMÁP választását, akár az új MÁP Plusszal szemben is: Kapcsolódó cikkünk 2024. 05. 29....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés