Előfizetői tartalom

Megérkezett a felturbózott MÁP Plusz - Kiderült, mennyi pénz folyt bele

Portfolio
Múlt hétre is gyenge értékesítési számokat közölt hétfőn az ÁKK: mélypontja körül maradt az inflációkövető PMÁP értékesítése, visszaesett a BMÁP iránti kereslet, a fix kamatozású FIXMÁP pedig valamelyest növelni tudta az értékesítési számait. Múlt héten elindult az új, évi 6,73%-os átlagkamattal operáló MÁP Plusz, amelynek köszönhetően a hajdani szuperállampapír újra felkerült a térképre, de nagy csodát nem alkotott.

Az Államadósság Kezelő Központ hétfőn közzétett értékesítési adatai szerint a Fix Magyar Állampapírból (FixMÁP) adtak el a múlt héten a legtöbbet a forgalmazók, 14,6 milliárd forintnyit, ezt a Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP) követte 11,4 milliárddal, harmadik helyre pedig az újragondolt MÁP Plusz került több mint 9 milliárdos értékesítéssel. Arról, hogy mennyire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés