Előfizetői tartalom

Mutatjuk, kinek fáj igazán a választás eredménye

Portfolio
Emmanuel Macron francia elnök pártja nagyon rosszul szerepelt a tegnapi európai parlamenti választáson, Marine Le Pen Nemzeti Tömörülése egyértelmű győzelmet aratott, emiatt Macron feloszlatta a Nemzetgyűlést, új választások jönnek, a kormány megbukott. Az eseményeknek azonnal jelentős hatása lett a devizapiacon, ma pedig a francia tőzsdén is nagy esés van kibontakozóban, élen a bankszektor vállalatainak részvényeivel.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Emmanuel Macron francia elnök tegap bejelentette, hogy a pártja által elszenvedett súlyos, európai parlamenti választási vereségre tekintettel még a nyáron törvényhozási választásokat fognak tartani Franciaországban. A fejleménynek komoly hatása volt a devizapiacon, jelentős gyengülésbe kezdett az euró a dollárral szemben már tegnap este...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés