Előfizetői tartalom

Meglódult a szupergazdagok vagyona, nem is hinnéd, honnan szerezték a pénzt

Portfolio
Lerázták magukról a pocsék 2022-es évet a világ gazdagjai, a Capgemini jelentése szerint tavaly már a dollármilliomosok vagyona és száma is nőni tudott, kivéve egy régiót. A szupergazdagok, azaz a 30 millió dollárnál nagyobb vagyonnal bírók száma 2023-ban 220 ezer főt tett ki, ami a teljes dollármilliomos-populáció alig 1%-át jelenti, és mégis: a vagyon több mint harmada az ő kezükben van. Érdekes az is, hogy egyre inkább törnek előre közöttük azok, akik saját erőből lettek milliárdosok.

Lerázták magukról a dollármilliomosok a pocsék 2022-es évet Sikerült a 2022-es pocsék évet maguk mögött hagyniuk a világ szupergazdagjainak: a részvénypiacok fellendülése és a kedvezőbb gazdasági kilátások hatására a legalább egymillió dollárral rendelkezők (HNWI-k) globális vagyona 2023-ban 4,7%-kal bővült. Ezzel párhuzamosan a dollármilliomosokszáma in nőni tudott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés