Portfolio signature

Elképesztő számok: brutális fizetést ígérnek ezek a tech-cégek

Berobbant a mesterséges intelligencia, elszálltak a tech-óriások árfolyamai, új történelmi csúcson a vezető tőzsdék - ebben a környezetben egyáltalán nem meglepő, hogy a legnagyobb behemótok brutális fizetéssel csalogatják magukhoz a legjobb munkaerőt. De azért nem minden arany, ami fénylik: széleskörű kirúgási hullám indult meg tavaly a technológiai szektorban, ami ezeket a gigászokat is jócskán érinti.

Elszálló árfolyamok, elszálló fizetések

Az elmúlt hónapok tőzsdei raliját meghatározta a Magnificent Seven, magyarosan a "Hét Mesterlövész" gyűjtőnéven emlegetett, amerikai tech-óriás vállalatok részvényeiből álló csoport teljesítménye, elsősorban a mesterséges intelligencia zászlóshajójának számító Nvidia szárnyalásának köszönhetően tört egyre magasabbra a tech-fókuszú amerikai Nasdaq index és az S&P 500 index, de a napokban az Apple árfolyama is új történelmi csúcsra száguldott.

Csak májusban ezek a technológiai óriások 1,4 ezer milliárd dollárral növelték az S&P 500 piaci kapitalizációját,

ami meghaladta a 296 többi, szintén emelkedő részvény együttes nyereségét ugyanebben az időszakban.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés