Portfolio signature

Kiderült, mennyit fizetnek a gazdagok azért, hogy mások fialtassák a vagyonukat

Portfolio
Több mint 600 milliárd dollárnyi családi vagyon van a globális vagyonkezelőknél a világon, ez azt jelenti, hogy a gazdag családok átlagosan 2,6 milliárd dollárt bíznak rájuk – derül ki a UBS jelentéséből. Sok olyan kockázat van, ami rövid és közép távon aggasztja a gazdag családok vagyonát kezelő family office-okat, de az is kiderül, mibe fektetik most a pénzt és mégis mennyibe kerül a gazdagoknak az, hogy rájuk bízzák a vagyonukat.

600 milliárd dollárnyi vagyon a családi vagyonkezelőknél

A UBS friss, Global Family Office Report 2024 kiadványa szerint a jelentésbe bevont 320 családi vagyonkezelő összesen több mint 600 milliárd dollárnyi vagyont kezel, ezen belül

a családok átlagos nettó vagyona 2,6 milliárd dollár, míg a family office-ok átlagosan 1,3 milliárd dollárt kezelnek.

ubs 4
Forrás: UBS Global Family Office Report 2024

Mibe fektetnek most a gazdag családok?

A vagyonos családok pénzét kezelő vagyonkezelők körében végzett felmérés szerint a 2023-as kötvénypiaci árfolyamok felértékelődését követően a fejlett piaci kötvényekben jelentősen megnőtt a kezelt vagyon súlya, ötéves csúcsot érve el a stratégiai eszközallokációban.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés