Előfizetői tartalom

Csúnya számok érkeztek a prémium állampapírról

Portfolio
Valamelyest javultak a lakossági állampapírok értékesítési számai: az ÁKK közlése szerint bár múlt héten mélypontjára esett az inflációkövető PMÁP értékesítése, nőtt a BMÁP és a fix kamatozású FIXMÁP iránti kereslet, a két hete elinduló új, évi 6,73%-os átlagkamattal operáló MÁP Plusz pedig gyakorlatilag átvette az egyéves papír szerepét és számait az értékesítésben.

Az Államadósság Kezelő Központ hétfőn közzétett értékesítési adatai szerint a Fix Magyar Állampapírból (FixMÁP) adtak el a múlt héten a legtöbbet a forgalmazók, 17,2 milliárd forintnyit, ezt a Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP) követte 11,8 milliárddal, harmadik helyre pedig az újragondolt MÁP Plusz került közel 10 milliárdos értékesítéssel. Arról, hogy mennyire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés