Előfizetői tartalom

Macron bejelentése elintézte a francia tőzsdét - Hova lehet menekülni?

Portfolio
Váratlan lépést tett Emmanuel Macron francia elnök azzal, hogy a pártja számára súlyos vereséggel járó június 9-i európai parlamenti választások után feloszlatta a francia Nemzetgyűlést és előrehozott választásokat írt ki június végére. A francia elnök bejelentésének komoly tőzsdei hatásai voltak, a francia részvénypiac nagyot esett, elsősorban a bankok és a közműcégek részvényeit ütötték meg. A választások és az azt követő koalíciós tárgyalások miatt még hosszú ideig maradhat a politikai, és ezzel együtt piaci bizonytalanság. Ebben a környezetben szólalt most meg a Goldman Sachs elemzője, aki arra figyelmeztetett, hogy a francia bankszektor nagyvállalatai a továbbiakban is szenvedhetnek a tőzsdéken, de egy olyan szektorra is felhívta a figyelmet a szakértő, ami jól teljesíthet az elkövetkező hónapokban - írja a Cnbc.

Az elmúlt héten a francia részvénypiac jelentős megrázkódtatáson ment keresztül, ami a politikai bizonytalanságból eredt: mint ismert, Emmanuel Macron francia elnök váratlan lépésre szánta el magát az európai parlamenti választások után, előrehozott választásokat jelentett be, a döntés nem sokkal azután született, hogy pártja, a Reneszánsz nagy vereséget szenvedett el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés