Előfizetői tartalom

Megdöbbentő számok: kiderült, mennyit költ a kínai állam az elektromos autóiparra

Portfolio
Kína az elmúlt több mint egy évtized alatt 230,8 milliárd dollárt költött elektromos autóiparának fejlesztésére - derül ki az amerikai székhelyű Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának (CSIS) friss elemzéséből. A jelentés szerint a kormányzati támogatások mértéke a 2009 és 2023 közötti teljes elektromosautó-értékesítés 18,8%-át teszi ki, írta meg a Cnbc.

Scott Kennedy, a CSIS kínai üzleti és közgazdasági kuratóriumi elnöke rámutatott, hogy a kormányzati kiadások aránya az EV-eladásokhoz képest jelentősen csökkent az elmúlt években: míg 2017 előtt több mint 40% volt az arány addig 2023-ra alig több mint 11%-ra esett vissza. Ez azt jelenti, hogy bár Kína továbbra is jelentős összegeket fordít az elektromos autók támogatására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés