Előfizetői tartalom

Trumpflation: a földbe döngölheti az amerikai gazdaságot Donald Trump?

Portfolio
Az átlagos inflációs ráta az Egyesült Államokban 1,9% volt Donald Trump elnöksége idején, míg Joe Biden vezetése alatt a pénzromlás mértéke átlagosan 5,4% volt, ezért sok választó úgy gondolhat Bidenre, mint az "inflációs fickóra" (inflation guy). Elemzői körökben azonban egyre többször láthatjuk ennek a naratívának a fordítottját, egyre több neves befektető véli úgy, hogy a jövőbeli infláció rosszabb lesz, ha Trump nyeri a 2024-es választásokat. Legfrissebb elemzésében a Goldman Sachs négy okot is felsorolt, hogy miért ugorhat meg az amerikai infláció, ha veszít Joe Biden.

Legfrissebb elemzésében a Goldman Sachs amellett érvelt, hogy a befektetőknek aranyat érdemes venniük, ha aggódnak az esetlegesen elnökké váló Trump gazdasági programjának inflációs hatása miatt. Az arany hagyományosan az egyik legnépszerűbb menekülőeszköz, amit a geopolitikai feszültségek eszkalálódása és a markáns pénzromlás során favorizálnak előszeretettel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés