Portfolio signature

Amerika milliomosainak a titka: miért csak az idősek gazdagodnak?

Portfolio
Régen minden jobb volt, szokták mondani. Igaz ez a milliomossá válásra is. A friss adatok ugyanis azt mutatják, hogy az amerikai milliomosok átlagéletkora 2022-től 61 évre emelkedett, holott 1992-ben ez még csak 57 év volt. Nem könnyíti meg a fiatalabb munkavállalók helyzetét, hogy nehezen tudnak vagyont felhalmozni, így egyre jobban az örökségekre kell támaszkodnia annak, akik vagyonos szeretne lenni. Csakhogy egészen más húszéves korban örökölni néhány millió dollárt, mint hatvanévesen.

Egyre idősebbek Amerika milliomosai, az elmúlt három évtizedben az Egyesült Államokban a milliomosok átlagéletkora gyorsabban emelkedett, mint a teljes népesség átlagéletkora – írja egyik cikkében a Business Insider.

Ez az idősödő milliomosok kora, ami több, egymást átfedő problémára utalhat:

  • A fiatalabb munkavállalók nem tudnak olyan ütemben vagyont gyűjteni, mint korábban,
  • a gazdagok közé pedig egyre inkább úgy lehet csak bekerülni, ha valaki jókora vagyont örököl.

A Forbes szerint a legutóbbi milliárdos-listán szereplő emberek egyharmada örökölte vagyonának egészét vagy nagy részét, míg a 2001-es rangsorban a 490 milliárdos közül mindössze öten szerepeltek úgy, hogy vagyonukat örökölték.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés