Előfizetői tartalom

Partnerséget kötne a mesterséges intelligencia területén két tech óriás

Portfolio
A Facebook anyavállalata, a Meta Platforms tárgyalásokat folytatott generatív mesterséges intelligencia (AI) modelljének az Apple nemrég bejelentett, iPhone-okhoz szánt AI rendszerébe történő integrálásáról - jelentette vasárnap a Wall Street Journal. Ez a lépés jelentős fordulatot hozhat mindkét tech óriás számára, hiszen az Apple célja, hogy más AI-cégek technológiáját is beépítse készülékeibe.

Az Apple tervei szerint különböző régiókban, például Kínában is partnerségeket kötne AI-cégekkel. Ez azért érdekes, mert Kínában a Microsoft által támogatott OpenAI chatbot, a ChatGPT be van tiltva. Az AI startup Anthropic is tárgyalásokat folytatott az Apple-lel arról, hogy generatív AI-ját bevigyék az Apple Intelligence-be. Az ügyet ismerő források szerint ezek a megbeszélések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés