Előfizetői tartalom

Csúnya dolog derült ki: zöldnek álcázott európai befektetések pénzelik a bolygót szennyező cégeket

Portfolio
A The Guardian és médiapartnerei által végzett vizsgálat rávilágított arra, hogy a fast fashionnel, fosszilis üzemanyaggal foglalkozó vállalatok és SUV-gyártók papírjai is jelen vannak az EU által fenntarthatónak minősített alapokban, befektetéseikből 18 milliárd dollár a világ 200 legnagyobb környezetszennyezőjéhez kerül - írta a The Guardian.

Több mint 87 milliárd dollárt tartanak a befektetők olyan alapokban az EU-ban, amelyek környezetvédelmi és társadalmi célokat hirdetnek. Azonban ezek az alapok gyakran a bolygót felmelegítő gázok legnagyobb kibocsátóinak papírjait is tartják. Az elemzés szerint a befektetések mintegy ötöde olyan alapokban van, amelyek környezetbarát kifejezésekkel marketingelik magukat,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés