Előfizetői tartalom

Sok bajt okozhat, ha betiltják a TikTokot

Portfolio
Az Oracle hétfői éves jelentésében elismerte, hogy a TikTok esetleges amerikai betiltása komoly hatással lehet a szoftvercég üzleti eredményeire. Az ügy hátterében Joe Biden amerikai elnök áprilisi törvényjavaslata áll, amely arra kötelezi a kínai ByteDance céget, hogy kilenc hónapon belül adja el a TikTokot, különben az alkalmazás tiltólistára kerülhet az Egyesült Államokban - írta a Cnbc.

A TikTok tulajdonosi szerkezete már régóta feszültségek forrása az Egyesült Államokban, mivel sokan attól tartanak, hogy a felhasználói adatok Kínába juthatnak. Jelenleg az Oracle biztosítja a felhő-infrastruktúrát a TikTok számára, amelynek több mint 150 millió felhasználója van az USA-ban. Ha nem tudjuk biztosítani ezeket a szolgáltatásokat a TikTok számára, és ha nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés