Előfizetői tartalom

Most kell odafigyelni a bitcoinra - Rázós napok jöhetnek

Portfolio
A 2014-ben csődbe ment japán kriptotőzsde, a Mt. Gox rövidesen rengeteg bitcoint fog kiutalni az ügyfeleinek, miután 10 évig be voltak ragadva a vállalatnál a kriptoeszközök. A tranzakciók értéke a jelenlegi árfolyamon számolva megközelítheti a 9 milliárd dollárt, ez érthető módon komoly hullámokat vetett a piacon. De vajon mennyire lesz súlyos és hosszan tartó következménye a kiutalásoknak?

Néhány napon belül a csődbe ment tokiói székhelyű Mt. Gox bitcoin tőzsde megkezdi több ezer felhasználó közel 9 milliárd dollár értékű bitcoin-tokenjének a visszafizetését. A platform 2014-ben ment tönkre egy sor rablást követően, amelyek során 650 000 és 950 000 közötti bitcoint tulajdonítottak el a paltformról illegálisan, ennek értéke a jelenlegi árfolyamon számolva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés