Portfolio signature

Közel 50%-ot is kaszálhatott az az élelmes magyar, aki ide tette idén a pénzét

2024 első félévében is kitartott a jó hangulat a hazai és globális részvénypiacon, ennek köszönhetően remek féléven vannak túl a hazai forintos, lakossági részvényalapok. Alig volt alap, amelyik negatív hozamot mutatott fel, még a „legrosszabb” teljesítmények között is 10% körüli hozamokkal találkozhatunk. A legjobban teljesítő alapok közé 18% feletti hozammal lehetett bekerülni, de volt olyan alap, amellyel közel 50%-ot lehetett nyerni. Nincs egyértelmű recept a sikerre: sok pénzt lehetett kaszálni egy török, román, amerikai vagy magyar részvényalappal is idén.
A befektetési alapok és a megtakarítási piac helyzetével is foglalkozunk a Portfolio szeptember 17-ei Future of Finance 2024 konferenciáján. Jegyek már kaphatóak!

Nagyot mentek a részvénypiacok

Ha megnézzük a világ legjobban teljesítő részvényindexeinek listáját, akkor elég vegyes képpel találkozunk: van észak-, és dél-amerikai, ázsiai, valamint európai index is a top10-ben. A globális piacok jó teljesítménye az MSCI All Country World indexen is látszik, hiszen ennek értéke 10,5 százalékkal nőtt év eleje óta (viszont az USA nélkül az index hozama kevesebb mint ennek a fele).

A legjobban teljesítő részvényindexek között ott látjuk a BUX-ot a maga közel 19 százalékos emelkedésével.

Részletesebben az egyes indexek és piacok féléves teljesítményéről itt írtunk:

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mely részvényalapokkal lehetett akár 18% feletti hozamot is elérni egy félév alatt? Mutatjuk.
  • Melyik volt idén eddig a 15 legjobban teljesítő alap?
  • Megérte kockázatot vállani? Megérte.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés