Portfolio signature

Kezdenek rákattanni a magyarok egy befektetésre, amellyel 10% felett lehetett keresni idén

Két évet kellett várni rá, de visszatért az élet a vegyes alapok piacára: a tavalyi jó teljesítmények után elindultak végre a megtakarítások ebbe a kategóriába. Az év első felében folytatódott a vegyes alapok jó teljesítménye, a legjobban teljesítő alapok bőven 10% felett hoztak féléves szinten. Azonban úgy tűnik, a befektetők nem azokban az alapokban tartják a legtöbb pénzt, amelyek a legjobb hozamokat mutatták fel.
A befektetési alapok és a megtakarítási piac helyzetével is foglalkozunk a Portfolio szeptember 17-ei Future of Finance 2024 konferenciáján. Jegyek már kaphatóak!

Vegyes teljesítmény a piacokon

Ha megnézzük a világ legjobban teljesítő részvényindexeinek listáját, akkor elég vegyes képpel találkozunk: van észak-, és dél-amerikai, ázsiai, valamint európai index is a top10-ben. A globális piacok jó teljesítménye az MSCI All Country World indexen is látszik, hiszen ennek értéke 10,5 százalékkal nőtt év eleje óta (viszont az USA nélkül az index hozama kevesebb mint ennek a fele).

A legjobban teljesítő részvényindexek között ott látjuk a BUX-ot a maga közel 19 százalékos emelkedésével.

Részletesebben az egyes indexek és piacok féléves teljesítményéről itt írtunk:

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • A tőzsdék jó teljesítménye miatt elsősorban a részvénytúlsúlyos vegyes alapok mutattak fel magasabb hozamokat.
  • A legjobb 15 alap közé 10% feletti féléves hozammal lehetett bekerülni.
  • Két évet kellett várni, de úgy tűnik, itt a fordulat a vegyes alapok piacán.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés